PID block (deriv block problem)

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
popest popest
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

PID block (deriv block problem)

I have found this video describing different results from XCOS vs. Simulink ( https://www.youtube.com/watch?v=uSWcjfjZU-Q ) I was successful in the replication of this error. Here is xcos block diagram (PID block coef. - P=10, I=0, D=6): Here is the result: close loop transfer function is: the correct step response from Maple is: Only the middle block connection (green plot) is providing the correct result. I think that this is a bug. Am I right?

Sent from the Scilab developers - Mailing Lists Archives mailing list archive at Nabble.com.

_______________________________________________
dev mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/dev
Samuel GOUGEON Samuel GOUGEON
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: PID block (deriv block problem)

You are probably facing the bug 13244.
Please feel free to subscribe to its thread and post the xcos file of your example.

Samuel

Le 01/11/2019 à 23:25, popest a écrit :
I have found this video describing different results from XCOS vs. Simulink ( https://www.youtube.com/watch?v=uSWcjfjZU-Q ) I was successful in the replication of this error. Here is xcos block diagram (PID block coef. - P=10, I=0, D=6):
[DIAGRAM Screenshot]
Here is the result:
[SCOPE Screenshot]
close loop transfer function is: the correct step response from Maple is:
[PLOT]
Only the middle block connection (green plot) is providing the correct result. I think that this is a bug. Am I right?


_______________________________________________
dev mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/dev