[Scilab-users] Extraction with $ inside brackets together with other elements

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
RolandB RolandB
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Scilab-users] Extraction with $ inside brackets together with other elements

Hi,

somehow extraction with $ inside brackets seems not to work as I think it
should.

plot(sin(0:0.1:2*%pi*0.5));
axes=gca();
axes.zoom_box;// working
    0.1147541  -0.9971014   69.73224   0.9913043  -1.   1.

axes.zoom_box();// working
    0.1147541  -0.9971014   69.73224   0.9913043  -1.   1.

axes.zoom_box(1:$);// working
    0.1147541  -0.9971014   69.73224   0.9913043  -1.   1.

axes.zoom_box([1:4]);// working
    0.1147541  -0.9971014   69.73224   0.9913043

axes.zoom_box([1 3 2 4]);// working
    0.1147541   69.73224  -0.9971014   0.9913043

axes.zoom_box([1 3 2 4:6]);// working
    0.1147541   69.73224  -0.9971014   0.9913043  -1.   1.

axes.zoom_box([1 3 2 4:$]);// not working
    Undefined operation for the given operands.
    check or define function %s_c_ip for overloading.

It seems that the $ symbol does only work if it is not combined with other
vector elements that are not directly dependent on it.

Is this how it is intended? Should it be changed? Could it be changed?
Is there another way to do what I want to do without having to first check
the size and assign it to a variable that I would use instead of the dollar
symbol?

I know, zoom_box is always a 6 element vector. I wanted to use the
extraction on data_bounds, which does not always have 6 elements, hence the
use of 4:$ after 1 3 2.

Regards,
Roland



--
Sent from: http://mailinglists.scilab.org/Scilab-users-Mailing-Lists-Archives-f2602246.html
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
RolandB RolandB
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Extraction with $ inside brackets together with other elements

Hi,

I found  bug 11021 <https://bugzilla.scilab.org/show_bug.cgi?id=11021>  ,
which is about this issue.

Seems it's already known and not easily fixable.

Regards,
Roland



--
Sent from: http://mailinglists.scilab.org/Scilab-users-Mailing-Lists-Archives-f2602246.html
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users