[Scilab-users] MinGw toolbox 0.10.0 is not compatible with Scilab 6.0

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
nikolay nikolay
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Scilab-users] MinGw toolbox 0.10.0 is not compatible with Scilab 6.0

Dear Scilab users and developers!

I have installed Scilab 6.0 x86 and x86_64 on my Windows 8.1 x86_64 laptop.

Also I have downloaded and installed gcc-6.2.0 for x86 and x86_64 as prerequisites of MingGw toolbox.
Then I installed MinGw toolbox in Scilabs with atomsInstall('mingw'). This process was successful.
Then I restarted Scilab and tried to test MinGw toolbox with atomsTest('mingw').

The results are not good - on both x86 and x86_64 - 13 tests of 15 are failed. Only G_make and dllinfo are passed.
I do not attach logs - the error is always the same "failed: Slave Scilab exited with error code 1 ".

If I launch these unit-tests manually (with cd SCIHOME\atoms\x64\mingw\0.10.0\tests\unit_tests\ and corresponding exec *.tst )
I got messages such as

WARNING: C:\Users\nikolay\AppData\Roaming\Scilab\SCILAB~2.0\atoms\x64\mingw\010~1.0\macros\scripts\TEMPLATE_MAKEFILE.MINGWnot found.

 make: *** No rule to make target 'all'.  Stop.
at line    25 of function dlwCompile   ( C:\Users\nikolay\AppData\Roaming\Scilab\SCILAB~2.0\atoms\x64\mingw\010~1.0\macros\windows\dlwCompile.sci line 34 )
at line    70 of function ilib_compile ( C:\Program Files\scilab-6.0.0\modules\dynamic_link\macros\ilib_compile.sci line 86 )
at line   129 of function ilib_build   ( C:\Program Files\scilab-6.0.0\modules\dynamic_link\macros\ilib_build.sci line 142 )
at line    17 of executed file C:\Users\nikolay\AppData\Roaming\Scilab\scilab-6.0.0\atoms\x64\mingw\0.10.0\tests\unit_tests\addinter.tst

ilib_compile: Error while executing Makelib.


Also I tried to launch Xcos model with Modelica blocks with xcos("SCI/modules/xcos/demos/Electrical/Bridge_Rectifier.zcos");
then with Simulation->Start got error in console
--> xcos("SCI/modules/xcos/demos/Electrical/Bridge_Rectifier.zcos");
--------------------------------------------\
 Main Modelica : C:\Users\nikolay\AppData\Local\Temp\SCI_TMP_6052_26419\Bridge_Rectifier_im.mo

 Flat Modelica : C:\Users\nikolay\AppData\Local\Temp\SCI_TMP_6052_26419\Bridge_Rectifier_imf.mo
 Simulation C code :C:\Users\nikolay\AppData\Local\Temp\SCI_TMP_6052_26419\Bridge_Rectifier_im.c
   Generate a loader file
   Generate a Makefile
WARNING: C:\Users\nikolay\AppData\Roaming\Scilab\SCILAB~2.0\atoms\mingw\010~1.0\macros\scripts\TEMPLATE_MAKEFILE.MINGWnot found.
   Running the Makefile
   Compilation of Bridge_Rectifier_im.obj
   Building shared library (be patient)

 make: *** No rule to make target 'clean'.  Stop.

!sorry compiling problem                       !
!                                              !
!ilib_compile: Error while executing Makelib.  !

 c_pass1: build the modelica meta-block failed

 xcos_simulate: Error during block parameters update.


After manual move of 'scripts/TEMPLATE_MAKEFILE.MINGW' to 'macros/scripts/TEMPLATE_MAKEFILE.MINGW' atomsTest('mingw') 
reports 10 passed tests (failed are: addinter, ilib_build, ilib_build_2, ilib_build_cpp, links).
But Xcos models with Modelica blocks can be simulated except 2 crashes (Ball on a Platform and Chaos Modelica)

Scilab 5.5.2 (x86 and x86_64) works normally on the same machine with mingw-0.9.3 (and gcc-4.6.3).



Where is an error - in Scilab or in MinGw toolbox?
Should I report bug?


--
With best regards,
Ph.D., assistant professor at MPEI,
IEEE member,
maintainer of Mathieu functions toolbox for Scilab,
Nikolay Strelkov.


_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Alain LAMY Alain LAMY
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: MinGw toolbox 0.10.0 is not compatible with Scilab 6.0

Hello !

 

I had the same problem.

The work-around is to copy the “scripts” directory (in MinGW home directory) in “macros”.

I already opened a ticket about this point.

 

Alain

 

 

De : users [mailto:[hidden email]] De la part de Nikolay Strelkov
Envoyé : samedi 18 février 2017 18:55
À : International users mailing list for Scilab.; [hidden email]
Objet : [Scilab-users] MinGw toolbox 0.10.0 is not compatible with Scilab 6.0

 

Dear Scilab users and developers!

 

I have installed Scilab 6.0 x86 and x86_64 on my Windows 8.1 x86_64 laptop.

 

Also I have downloaded and installed gcc-6.2.0 for x86 and x86_64 as prerequisites of MingGw toolbox.

Then I installed MinGw toolbox in Scilabs with atomsInstall('mingw'). This process was successful.

Then I restarted Scilab and tried to test MinGw toolbox with atomsTest('mingw').

 

The results are not good - on both x86 and x86_64 - 13 tests of 15 are failed. Only G_make and dllinfo are passed.

I do not attach logs - the error is always the same "failed: Slave Scilab exited with error code 1 ".

 

If I launch these unit-tests manually (with cd SCIHOME\atoms\x64\mingw\0.10.0\tests\unit_tests\ and corresponding exec *.tst )

I got messages such as

 

WARNING: C:\Users\nikolay\AppData\Roaming\Scilab\SCILAB~2.0\atoms\x64\mingw\010~1.0\macros\scripts\TEMPLATE_MAKEFILE.MINGWnot found.

 

 make: *** No rule to make target 'all'.  Stop.

at line    25 of function dlwCompile   ( C:\Users\nikolay\AppData\Roaming\Scilab\SCILAB~2.0\atoms\x64\mingw\010~1.0\macros\windows\dlwCompile.sci line 34 )

at line    70 of function ilib_compile ( C:\Program Files\scilab-6.0.0\modules\dynamic_link\macros\ilib_compile.sci line 86 )

at line   129 of function ilib_build   ( C:\Program Files\scilab-6.0.0\modules\dynamic_link\macros\ilib_build.sci line 142 )

at line    17 of executed file C:\Users\nikolay\AppData\Roaming\Scilab\scilab-6.0.0\atoms\x64\mingw\0.10.0\tests\unit_tests\addinter.tst

 

ilib_compile: Error while executing Makelib.

 

 

Also I tried to launch Xcos model with Modelica blocks with xcos("SCI/modules/xcos/demos/Electrical/Bridge_Rectifier.zcos");

then with Simulation->Start got error in console

--> xcos("SCI/modules/xcos/demos/Electrical/Bridge_Rectifier.zcos");

--------------------------------------------\

 Main Modelica : C:\Users\nikolay\AppData\Local\Temp\SCI_TMP_6052_26419\Bridge_Rectifier_im.mo

 

 Flat Modelica : C:\Users\nikolay\AppData\Local\Temp\SCI_TMP_6052_26419\Bridge_Rectifier_imf.mo

 Simulation C code :C:\Users\nikolay\AppData\Local\Temp\SCI_TMP_6052_26419\Bridge_Rectifier_im.c

   Generate a loader file

   Generate a Makefile

WARNING: C:\Users\nikolay\AppData\Roaming\Scilab\SCILAB~2.0\atoms\mingw\010~1.0\macros\scripts\TEMPLATE_MAKEFILE.MINGWnot found.

   Running the Makefile

   Compilation of Bridge_Rectifier_im.obj

   Building shared library (be patient)

 

 make: *** No rule to make target 'clean'.  Stop.

 

!sorry compiling problem                       !

!                                              !

!ilib_compile: Error while executing Makelib.  !

 

 c_pass1: build the modelica meta-block failed

 

 xcos_simulate: Error during block parameters update.

 

 

After manual move of 'scripts/TEMPLATE_MAKEFILE.MINGW' to 'macros/scripts/TEMPLATE_MAKEFILE.MINGW' atomsTest('mingw') 

reports 10 passed tests (failed are: addinter, ilib_build, ilib_build_2, ilib_build_cpp, links).

But Xcos models with Modelica blocks can be simulated except 2 crashes (Ball on a Platform and Chaos Modelica)

 

Scilab 5.5.2 (x86 and x86_64) works normally on the same machine with mingw-0.9.3 (and gcc-4.6.3).

 

 

 

Where is an error - in Scilab or in MinGw toolbox?

Should I report bug?

 


--

With best regards,
Ph.D., assistant professor at MPEI,
IEEE member,
maintainer of Mathieu functions toolbox for Scilab,
Nikolay Strelkov.


_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users