[Scilab-users] Scidb 0.1.1-1 does not work for Sqlite

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Klaus Rohe Klaus Rohe
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Scilab-users] Scidb 0.1.1-1 does not work for Sqlite

Hi all,

 

I have installed Scidb 0.1.1-1. For Scilab 5.4.1 on Windows 7 32 bit.  

It does not work. The Dbconnect function returns null pointer and no error message is generated.

Are there any  hints how to fix this problem?

 

Kind regards

 

Klaus

 

 


_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Reinaldo Reinaldo
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Scilab-users] Scilab 5.4.1 for MAC OX 10.8.4 and XCode 4.6.2


Hi all Scilab users,

I have a problem in Scilab 5.4.1 when I want to run "Scilab demonstration examples", in particular,
Xcos -> Electrical System -> RCL circuit.

Seems the problem refers to C++ compile.

When I run this RCL circuit file, the error message shows:

<<
Initiating ...:
  loading the environment ...
 --------------------------------------------\
 Main Modelica : /private/var/folders/2f/h_gm23n545z04r1nxczf1jq80000gn/T/SCI_TMP_2452_qs2CE1/RLC_Modelica_im.mo

 Flat Modelica : /private/var/folders/2f/h_gm23n545z04r1nxczf1jq80000gn/T/SCI_TMP_2452_qs2CE1/RLC_Modelica_imf.mo
 Simulation C code :/private/var/folders/2f/h_gm23n545z04r1nxczf1jq80000gn/T/SCI_TMP_2452_qs2CE1/RLC_Modelica_im.c
   Generating a load file
   Generating a Makefile
   ilib_gen_Make: Configurar: Generating Makefile.
Detection of C/C++/Fortran Compilers 
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c 
checking whether build environment is sane... yes 
checking for a thread-safe mkdir -p... ./install-sh -c -d 
checking for gawk... no 
checking for mawk... no 
checking for nawk... no 
checking for awk... awk 
checking whether make sets $(MAKE)... no 
checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... no 
checking for gcc... no 
checking for cc... no 
checking for cl.exe... no 
 
!sorry compiling problem                                                                                          !
!                                                                                                                 !
!ilib_gen_Make: happened an error to detect the compilers. Define ilib_verbose(2) for more information.  !
c_pass1: build the modelica meta-block failed 
 
 xcos_simulate: error during the actualization of parameters block.   

>>

So, I do not know if the problem is my Xcode (this is the newest version) or this Scilab version under MAC OX 10.8.4.

Before I had MAC OX 10.7.x and Xcode 4.6.1 and I installed MinGW and everything was alright. No problem. 

I do not know if MAC OX 10.8.x changed some operational files structure and this failed the C++ Scilab demonstration files to run. 
It is interesting to know that I could not install MinGW in this Scilab version. I tried to install it, but it failed.

Thank you in advance.

All best,
Reinaldo.


_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Bruno JOFRET-3 Bruno JOFRET-3
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Scilab 5.4.1 for MAC OX 10.8.4 and XCode 4.6.2

Hi,

It works fine on my MacBook Pro (same config as yours).

It seems Scilab is unable to find gcc compiler.
There is an additionnal "Component" to install in XCode > 4.6 to allow command line compilation.

Open XCode then go to Preferences.
Select "Downloads" then "Components", and install "Commande Line Tools"
This may fix your troubble.

Let me know if not.

Regards,

On 06/09/2013 05:51 PM, Reinaldo wrote:

Hi all Scilab users,

I have a problem in Scilab 5.4.1 when I want to run "Scilab demonstration examples", in particular,
Xcos -> Electrical System -> RCL circuit.

Seems the problem refers to C++ compile.

When I run this RCL circuit file, the error message shows:

<<
Initiating ...:
  loading the environment ...
 --------------------------------------------\
 Main Modelica : /private/var/folders/2f/h_gm23n545z04r1nxczf1jq80000gn/T/SCI_TMP_2452_qs2CE1/RLC_Modelica_im.mo

 Flat Modelica : /private/var/folders/2f/h_gm23n545z04r1nxczf1jq80000gn/T/SCI_TMP_2452_qs2CE1/RLC_Modelica_imf.mo
 Simulation C code :/private/var/folders/2f/h_gm23n545z04r1nxczf1jq80000gn/T/SCI_TMP_2452_qs2CE1/RLC_Modelica_im.c
   Generating a load file
   Generating a Makefile
   ilib_gen_Make: Configurar: Generating Makefile.
Detection of C/C++/Fortran Compilers 
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c 
checking whether build environment is sane... yes 
checking for a thread-safe mkdir -p... ./install-sh -c -d 
checking for gawk... no 
checking for mawk... no 
checking for nawk... no 
checking for awk... awk 
checking whether make sets $(MAKE)... no 
checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... no 
checking for gcc... no 
checking for cc... no 
checking for cl.exe... no 
 
!sorry compiling problem                                                                                          !
!                                                                                                                 !
!ilib_gen_Make: happened an error to detect the compilers. Define ilib_verbose(2) for more information.  !
c_pass1: build the modelica meta-block failed 
 
 xcos_simulate: error during the actualization of parameters block.   

>>

So, I do not know if the problem is my Xcode (this is the newest version) or this Scilab version under MAC OX 10.8.4.

Before I had MAC OX 10.7.x and Xcode 4.6.1 and I installed MinGW and everything was alright. No problem. 

I do not know if MAC OX 10.8.x changed some operational files structure and this failed the C++ Scilab demonstration files to run. 
It is interesting to know that I could not install MinGW in this Scilab version. I tried to install it, but it failed.

Thank you in advance.

All best,
Reinaldo.



_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users


-- 
Bruno JOFRET
Software Architect

Scilab Enterprises
143bis rue Yves Le Coz - 78000 Versailles, France
Phone: +33.1.80.77.04.70
http://www.scilab-enterprises.com

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Bruno JOFRET-3 Bruno JOFRET-3
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Scilab 5.4.1 for MAC OX 10.8.4 and XCode 4.6.2

Hi,

Scilab just remember the layout you work with through the docking system (ability to put windows side by side).

If you want the default layout back you can change it through preferences :
Edit -> Preferences -> General -> Desktop Layout then choose Integrated

Regards,

On 06/14/2013 03:47 AM, Reinaldo wrote:
Hi Bruno,

I downloaded "Command Line Tools" and it worked ! Thank you very much.

Other doubt: I don't know what I did that I changed the display of Scilab windows. I mean when I installed the
Scilab at first time and opened it the Scilab console appeared a lot of windows on both sides of Scilab console: variables, paths
etc. However, I didn't know what I clicked that all of those windows disappeared ! Now only the Scilab console appears.

I tried to uninstall it and installed again but I kept the last modification of visual Scilab console.

Do you know how I could reestablish the Scilab console as the first time within all the windows at side bar ?

I don't know if you could understand me.

Thank you in advance.

All best,
Reinaldo.


De: Bruno JOFRET [hidden email]
Para: Reinaldo [hidden email]; International users mailing list for Scilab. [hidden email]
Cc: Scilab Developer List [hidden email]; Sylvestre Ledru [hidden email]
Enviadas: Segunda-feira, 10 de Junho de 2013 7:03
Assunto: Re: [Scilab-users] Scilab 5.4.1 for MAC OX 10.8.4 and XCode 4.6.2

Hi,

It works fine on my MacBook Pro (same config as yours).

It seems Scilab is unable to find gcc compiler.
There is an additionnal "Component" to install in XCode > 4.6 to allow command line compilation.

Open XCode then go to Preferences.
Select "Downloads" then "Components", and install "Commande Line Tools"
This may fix your troubble.

Let me know if not.

Regards,

On 06/09/2013 05:51 PM, Reinaldo wrote:

Hi all Scilab users,

I have a problem in Scilab 5.4.1 when I want to run "Scilab demonstration examples", in particular,
Xcos -> Electrical System -> RCL circuit.

Seems the problem refers to C++ compile.

When I run this RCL circuit file, the error message shows:

<<
Initiating ...:
  loading the environment ...
 --------------------------------------------\
 Main Modelica : /private/var/folders/2f/h_gm23n545z04r1nxczf1jq80000gn/T/SCI_TMP_2452_qs2CE1/RLC_Modelica_im.mo

 Flat Modelica : /private/var/folders/2f/h_gm23n545z04r1nxczf1jq80000gn/T/SCI_TMP_2452_qs2CE1/RLC_Modelica_imf.mo
 Simulation C code :/private/var/folders/2f/h_gm23n545z04r1nxczf1jq80000gn/T/SCI_TMP_2452_qs2CE1/RLC_Modelica_im.c
   Generating a load file
   Generating a Makefile
   ilib_gen_Make: Configurar: Generating Makefile.
Detection of C/C++/Fortran Compilers 
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c 
checking whether build environment is sane... yes 
checking for a thread-safe mkdir -p... ./install-sh -c -d 
checking for gawk... no 
checking for mawk... no 
checking for nawk... no 
checking for awk... awk 
checking whether make sets $(MAKE)... no 
checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... no 
checking for gcc... no 
checking for cc... no 
checking for cl.exe... no 
 
!sorry compiling problem                                                                                          !
!                                                                                                                 !
!ilib_gen_Make: happened an error to detect the compilers. Define ilib_verbose(2) for more information.  !
c_pass1: build the modelica meta-block failed 
 
 xcos_simulate: error during the actualization of parameters block.   

>>

So, I do not know if the problem is my Xcode (this is the newest version) or this Scilab version under MAC OX 10.8.4.

Before I had MAC OX 10.7.x and Xcode 4.6.1 and I installed MinGW and everything was alright. No problem. 

I do not know if MAC OX 10.8.x changed some operational files structure and this failed the C++ Scilab demonstration files to run. 
It is interesting to know that I could not install MinGW in this Scilab version. I tried to install it, but it failed.

Thank you in advance.

All best,
Reinaldo.



_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users


-- 
Bruno JOFRET
Software Architect

Scilab Enterprises
143bis rue Yves Le Coz - 78000 Versailles, France
Phone: +33.1.80.77.04.70
http://www.scilab-enterprises.com




-- 
Bruno JOFRET
Software Architect

Scilab Enterprises
143bis rue Yves Le Coz - 78000 Versailles, France
Phone: +33.1.80.77.04.70
http://www.scilab-enterprises.com

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users