[Scilab-users] Scilab takes forever to boot ... because of http://news.scilab.io/feed ???

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Antoine Monmayrant Antoine Monmayrant
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Scilab-users] Scilab takes forever to boot ... because of http://news.scilab.io/feed ???

Hi all,

A recent nightly-build of scilab-6.0 just took more than a minute to start.
It seems due to a problem of connection to http://news.scilab.io/feed .
Here is the error I get on the terminal:

     java.io.IOException: Server returned HTTP response code: 500 for
URL: http://news.scilab.io/feed

It raises 3 questions:

1) How do I disable this? Is closing the news feed docking window enough
to prevent scilab from trying to connect to this server?

2) Am I this only one experiencing this problem?

3) Shouldn't this be considered a bug? Scilab should startup as fast
possible even if there is a connection issue, right?

Cheers,

Antoine

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
mottelet mottelet
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Scilab takes forever to boot ... because of http://news.scilab.io/feed ???

Hi Antoine,

I just tried to start teh latest Scilab-branch-6.0 build  after
deactivating my network connection and had the usual startup time. I
just have the following text appearing in the Newsfeed pane: " News feed
unavailable. "

S.

Le 19/09/2018 à 14:55, antoine monmayrant a écrit :

> Hi all,
>
> A recent nightly-build of scilab-6.0 just took more than a minute to
> start.
> It seems due to a problem of connection to
> https://antispam.utc.fr/proxy/1/c3RlcGhhbmUubW90dGVsZXRAdXRjLmZy/news.scilab.io/feed 
> .
> Here is the error I get on the terminal:
>
>     java.io.IOException: Server returned HTTP response code: 500 for
> URL:
> https://antispam.utc.fr/proxy/1/c3RlcGhhbmUubW90dGVsZXRAdXRjLmZy/news.scilab.io/feed
>
> It raises 3 questions:
>
> 1) How do I disable this? Is closing the news feed docking window
> enough to prevent scilab from trying to connect to this server?
>
> 2) Am I this only one experiencing this problem?
>
> 3) Shouldn't this be considered a bug? Scilab should startup as fast
> possible even if there is a connection issue, right?
>
> Cheers,
>
> Antoine
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> [hidden email]
> https://antispam.utc.fr/proxy/1/c3RlcGhhbmUubW90dGVsZXRAdXRjLmZy/lists.scilab.org/mailman/listinfo/users 
>


--
Stéphane Mottelet
Ingénieur de recherche
EA 4297 Transformations Intégrées de la Matière Renouvelable
Département Génie des Procédés Industriels
Sorbonne Universités - Université de Technologie de Compiègne
CS 60319, 60203 Compiègne cedex
Tel : +33(0)344234688
http://www.utc.fr/~mottelet

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Antoine Monmayrant Antoine Monmayrant
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Scilab takes forever to boot ... because of http://news.scilab.io/feed ???



Le 19/09/2018 à 15:03, Stéphane Mottelet a écrit :
> Hi Antoine,
>
> I just tried to start teh latest Scilab-branch-6.0 build  after
> deactivating my network connection and had the usual startup time. I
> just have the following text appearing in the Newsfeed pane: " News
> feed unavailable. "
Well, I just installed the latest nighly and managed to reproduce this
bug at least once (ie on the first startup after install).
It seems that I cannot reach http://news.scilab.io/feed whereas my
connection to other websites is OK.

Antoine

>
> S.
>
> Le 19/09/2018 à 14:55, antoine monmayrant a écrit :
>> Hi all,
>>
>> A recent nightly-build of scilab-6.0 just took more than a minute to
>> start.
>> It seems due to a problem of connection to
>> https://antispam.utc.fr/proxy/1/c3RlcGhhbmUubW90dGVsZXRAdXRjLmZy/news.scilab.io/feed 
>> .
>> Here is the error I get on the terminal:
>>
>>     java.io.IOException: Server returned HTTP response code: 500 for
>> URL:
>> https://antispam.utc.fr/proxy/1/c3RlcGhhbmUubW90dGVsZXRAdXRjLmZy/news.scilab.io/feed
>>
>> It raises 3 questions:
>>
>> 1) How do I disable this? Is closing the news feed docking window
>> enough to prevent scilab from trying to connect to this server?
>>
>> 2) Am I this only one experiencing this problem?
>>
>> 3) Shouldn't this be considered a bug? Scilab should startup as fast
>> possible even if there is a connection issue, right?
>>
>> Cheers,
>>
>> Antoine
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> [hidden email]
>> https://antispam.utc.fr/proxy/1/c3RlcGhhbmUubW90dGVsZXRAdXRjLmZy/lists.scilab.org/mailman/listinfo/users 
>>
>
>

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Clément David-2 Clément David-2
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Scilab takes forever to boot ... because of http://news.scilab.io/feed ???

Hello Antoine,

Yep there is a known bug #14592 that might trigger this kind of behavior. If you have custom hosts rules or a very restrictive firewall you will probably have some issues.

Please comment on http://bugzilla.scilab.org/show_bug.cgi?id=14592 .

--
Clément

-----Original Message-----
From: users <[hidden email]> On Behalf Of antoine monmayrant
Sent: Wednesday, September 19, 2018 3:20 PM
To: [hidden email]
Subject: Re: [Scilab-users] Scilab takes forever to boot ... because of http://news.scilab.io/feed ???



Le 19/09/2018 à 15:03, Stéphane Mottelet a écrit :
> Hi Antoine,
>
> I just tried to start teh latest Scilab-branch-6.0 build  after
> deactivating my network connection and had the usual startup time. I
> just have the following text appearing in the Newsfeed pane: " News
> feed unavailable. "
Well, I just installed the latest nighly and managed to reproduce this bug at least once (ie on the first startup after install).
It seems that I cannot reach http://news.scilab.io/feed whereas my connection to other websites is OK.

Antoine

>
> S.
>
> Le 19/09/2018 à 14:55, antoine monmayrant a écrit :
>> Hi all,
>>
>> A recent nightly-build of scilab-6.0 just took more than a minute to
>> start.
>> It seems due to a problem of connection to
>> https://antispam.utc.fr/proxy/1/c3RlcGhhbmUubW90dGVsZXRAdXRjLmZy/news
>> .scilab.io/feed
>> .
>> Here is the error I get on the terminal:
>>
>>     java.io.IOException: Server returned HTTP response code: 500 for
>> URL:
>> https://antispam.utc.fr/proxy/1/c3RlcGhhbmUubW90dGVsZXRAdXRjLmZy/news
>> .scilab.io/feed
>>
>> It raises 3 questions:
>>
>> 1) How do I disable this? Is closing the news feed docking window
>> enough to prevent scilab from trying to connect to this server?
>>
>> 2) Am I this only one experiencing this problem?
>>
>> 3) Shouldn't this be considered a bug? Scilab should startup as fast
>> possible even if there is a connection issue, right?
>>
>> Cheers,
>>
>> Antoine
>>
>> _______________________________________________
>> users mailing list
>> [hidden email]
>> https://antispam.utc.fr/proxy/1/c3RlcGhhbmUubW90dGVsZXRAdXRjLmZy/list
>> s.scilab.org/mailman/listinfo/users
>>
>
>

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users