[Scilab-users] debug with scilab 6.1.0

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
B@Ksva B@Ksva
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Scilab-users] debug with scilab 6.1.0

Hello,
trying to use debug mode with Scilab 6.1.0 on W10 fails. I reloaded 6.0.2
and it's OK ! Why?
Example below is the console copy of 6.1 with the simple tutorial from the
help menu:

--> function v=compute(val)
  >     v = 1;
  >     for i=1:val
  >         v = v * i;
  >     end
  > endfunction

--> debug

debug> break compute 4 "i == 5"
num  enable                 function                     file  condition

  0    true                compute:4                           "i == 5"

debug> exec compute(10)
 ans  =

   3628800.

debug> quit
Sortie du débogger.

-->


As one can see, the function is completed without taking the breakpoint into
account. Again with 6.0.2, the function logically stop at i=5 as expected
and get this:

debug> exec compute(10)
halte du débogger au point d'arrêt (0) dans la fonction compute ligne 4
>> v = (v * i)


Any clue on what is going wrong ?




--
Sent from: http://mailinglists.scilab.org/Scilab-users-Mailing-Lists-Archives-f2602246.html
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Samuel GOUGEON Samuel GOUGEON
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: debug with scilab 6.1.0

Hello Bernard,

Please see
http://bugzilla.scilab.org/16363
https://codereview.scilab.org/#/c/21428

Regards
Samuel

Le 20/05/2020 à 20:07, B@Ksva a écrit :

> Hello,
> trying to use debug mode with Scilab 6.1.0 on W10 fails. I reloaded 6.0.2
> and it's OK ! Why?
> Example below is the console copy of 6.1 with the simple tutorial from the
> help menu:
>
> --> function v=compute(val)
>    >     v = 1;
>    >     for i=1:val
>    >         v = v * i;
>    >     end
>    > endfunction
>
> --> debug
>
> debug> break compute 4 "i == 5"
> num  enable                 function                     file  condition
>
>    0    true                compute:4                           "i == 5"
>
> debug> exec compute(10)
>   ans  =
>
>     3628800.
>
> debug> quit
> Sortie du débogger.
>
> -->
>
>
> As one can see, the function is completed without taking the breakpoint into
> account. Again with 6.0.2, the function logically stop at i=5 as expected
> and get this:
>
> debug> exec compute(10)
> halte du débogger au point d'arrêt (0) dans la fonction compute ligne 4
>>> v = (v * i)
>
> Any clue on what is going wrong ?
>

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users