[Scilab-users] plot(x,y,':') & dotted line : is this a bug?

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Antoine Monmayrant Antoine Monmayrant
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Scilab-users] plot(x,y,':') & dotted line : is this a bug?

Hello all,

For some reason, I don't understand the output of:

     plot(rand(1:10),':')

This should be a 'dotted line', as explained on the page:
     https://help.scilab.org/docs/6.1.0/en_US/LineSpec.html

But I get a line_style==5 which is some kind of 1dash-2dots line.
Looking at what's on page:
https://help.scilab.org/docs/6.1.0/en_US/polyline_properties.html
I think it would make more sense to get line_style==7, 9 or 10, no?

I have the same behaviour with 5.5.2.
Do you think this is worth a bug report?

Antoine

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Heinz Nabielek-3 Heinz Nabielek-3
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: plot(x,y,':') & dotted line : is this a bug?

> On 14.09.2020, at 16:14, Antoine Monmayrant <[hidden email]> wrote:
>
>  plot(rand(1:10),':')


I get a perfect dotted line.
Heinz

  "Scilab Version: "                    "6.1.1.0"                                                        
  "Operating System: "                  "Mac OS X 10.15.6"                                              
  "Java version: "                      "1.8.0_51"  
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Antoine Monmayrant Antoine Monmayrant
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: plot(x,y,':') & dotted line : is this a bug?


Le 14/09/2020 à 16:23, Heinz Nabielek a écrit :
>
> I get a perfect dotted line.


What?
I tested this under linux (ubuntu 18.04) & Windows10, with both 5.5.2
and the 6.1 and I don't get a dotted line...

I attached the output of:

     scf();plot(1:10,':')



Antoine


_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users

dotted.png (6K) Download Attachment
Heinz Nabielek-3 Heinz Nabielek-3
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: plot(x,y,':') & dotted line : is this a bug?

Ok: perhaps not perfect dots....

scf();plot(1:10,':'); scf();plot(1:100,':');


On 14.09.2020, at 16:28, Antoine Monmayrant <[hidden email]> wrote:

 scf();plot(1:10,':')


_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Stefan Du Rietz Stefan Du Rietz
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: plot(x,y,':') & dotted line : is this a bug?

In reply to this post by Antoine Monmayrant


On 2020-09-14 16:28, Antoine Monmayrant wrote:

>
> Le 14/09/2020 à 16:23, Heinz Nabielek a écrit :
>>
>> I get a perfect dotted line.
>
>
> What?
> I tested this under linux (ubuntu 18.04) & Windows10, with both 5.5.2
> and the 6.1 and I don't get a dotted line...
>
> I attached the output of:
>
>      scf();plot(1:10,':')
>
>
>
> Antoine


Antoine, I get the same erroneous line as you!

Scilab 6.0.2
Linux, Ubuntu 18.04 LTS

/Stefan

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Samuel GOUGEON Samuel GOUGEON
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: plot(x,y,':') & dotted line : is this a bug?

In reply to this post by Antoine Monmayrant
Le 14/09/2020 à 16:14, Antoine Monmayrant a écrit :

> Hello all,
>
> For some reason, I don't understand the output of:
>
>     plot(rand(1:10),':')
>
> This should be a 'dotted line', as explained on the page:
>     https://help.scilab.org/docs/6.1.0/en_US/LineSpec.html
>
> But I get a line_style==5 which is some kind of 1dash-2dots line.
> Looking at what's on page:
> https://help.scilab.org/docs/6.1.0/en_US/polyline_properties.html
> I think it would make more sense to get line_style==7, 9 or 10, no?
>
> I have the same behaviour with 5.5.2.
> Do you think this is worth a bug report?


Please see http://bugzilla.scilab.org/16366
The bug was fixed on last April 16th, for 6.1.1

Samuel



_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
Antoine Monmayrant Antoine Monmayrant
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: plot(x,y,':') & dotted line : is this a bug?


On 15/09/2020 07:32, Samuel Gougeon wrote:

> Le 14/09/2020 à 16:14, Antoine Monmayrant a écrit :
>> Hello all,
>>
>> For some reason, I don't understand the output of:
>>
>>     plot(rand(1:10),':')
>>
>> This should be a 'dotted line', as explained on the page:
>>     https://help.scilab.org/docs/6.1.0/en_US/LineSpec.html
>>
>> But I get a line_style==5 which is some kind of 1dash-2dots line.
>> Looking at what's on page:
>> https://help.scilab.org/docs/6.1.0/en_US/polyline_properties.html
>> I think it would make more sense to get line_style==7, 9 or 10, no?
>>
>> I have the same behaviour with 5.5.2.
>> Do you think this is worth a bug report?
>
>
> Please see http://bugzilla.scilab.org/16366
> The bug was fixed on last April 16th, for 6.1.1

Thanks a lot Samuel.

Antoine

>
> Samuel
>
>
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> [hidden email]
> http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users
>
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users