[Scilab-users] unicode in variable names and Scinotes syntax highlighting

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Antoine Monmayrant Antoine Monmayrant
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Scilab-users] unicode in variable names and Scinotes syntax highlighting

Hi all,

Scilab can use unicode characters (at least some) as variable names.
However, this does not play well with Scinotes syntax highlighting in functions.
In particular, input/output arguments are no longer highlighted and local line number inside the function does no longer work as expected.
You can see the attached screenshot to better see what I mean.

Here is a bunch of function definitions that shows the issue:

function [Sum, Diff] = AddSubs(arga, argb)
    Sum=arga+argb;
    Diff=arga-argb;
endfunction

function [Sum, Diff] = AddSubs2(argα, argb)
    Sum=argα+argb;
    Diff=argα-argb;
endfunction

function [Sum, Δ] = AddSubs(arga, argb)
    Sum=arga+argb;
    Diff=arga-argb;
endfunction

Can anyone reproduce the issue?

Cheers,

Antoine



_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users

scinotes_unicode.png (35K) Download Attachment
Antoine Monmayrant Antoine Monmayrant
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: unicode in variable names and Scinotes syntax highlighting

Ah, and of course, there is a stupid bug in one of my functions!
A virtual croissant to the first one to spot it!

Antoine
PS: BTW, it's one of the errors that should be easy to catch with a proper argument highlighting...

On 09/12/2020 15:09, Antoine Monmayrant wrote:

Hi all,

Scilab can use unicode characters (at least some) as variable names.
However, this does not play well with Scinotes syntax highlighting in functions.
In particular, input/output arguments are no longer highlighted and local line number inside the function does no longer work as expected.
You can see the attached screenshot to better see what I mean.

Here is a bunch of function definitions that shows the issue:

function [Sum, Diff] = AddSubs(arga, argb)
    Sum=arga+argb;
    Diff=arga-argb;
endfunction

function [Sum, Diff] = AddSubs2(argα, argb)
    Sum=argα+argb;
    Diff=argα-argb;
endfunction

function [Sum, Δ] = AddSubs(arga, argb)
    Sum=arga+argb;
    Diff=arga-argb;
endfunction

Can anyone reproduce the issue?

Cheers,

Antoine



_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.scilab.org/mailman/listinfo/users